Gåshaga Gourrmet – Söta Köket

Gåshaga Gourrmet – Söta Köket

Gåshaga Gourmet lanserar Mill & Mortars bak- och dessertserie

2012-09-11

Delikatessföretaget Gåshaga Gourmet fortsätter att utöka Mill & Mortars gourmetkryddsortiment och lanserar nu bak- och dessertserien ”Det Söta Köket” samt flera nyheter i det ekologiska mandelsnackssortimentet, nutty MUNCH.

Ekologiskt Lakritspulver från Kalabrien och Vaniljpulver från Ndali vaniljstänger samt Hallon-, Björnbär-, och Blåbärspulver är nyheter i den del av kryddsortimentet från Mill & Mortar som vi kallar det söta köket. Nyheterna kompletterar sortimentet för bakning och dessertmatlagning som redan består av baskryddor såsom ekologisk kanel, kardemumma och vaniljstänger.

 – Cupcake- och macarontrenden har kommit till Sverige, och vi märker en stor efterfrågan på kvalitetsråvaror för smak- och färgsättning till bakning. Nyheterna vi lanserar nu är ekologiska och viltskördade produkter helt utan tillsatser eller färgämnen, säger Lotta Ankarcrona, som tillsammans med sin man Fredric äger och driver Gåshaga Gourmet.

Utöver Det Söta Köket, lanseras nu nya mandelsmakerna Apelsin & Honung och Citron & Havssalt som en del av nutty MUNCH, Mill & Mortars serie med ekologiska gourmetmandlar, vinnare av den tyska ekomässan BIOFACHs ”bästa nyhet” i februari 2012. Till julen 2012 lanseras även en vit och en röd glöggsirap sammansatt av Mill & Mortars ekologiska kryddor.