Soul of Maia – Malin Berghagen

Soul of Maia – Malin Berghagen

 

Soul of Maïa samarbetar med Malin Berghagen

 2012-09-06

Våren 2012 fick Susanne Nordberg, grundaren av Soul of Maïa och yoga–livsstilsinspiratören Malin Berghagen kontakt med varandra via en gemensam vän. Dem upptäckte ganska snart ett gemensamt intresse i vackra smycken och stenar. Båda fascineras av kraften de olika stenar har och hur det påverkar oss. Malin började väldigt tidigt att samla på stenar. Vid varje tillfälle blev det en sten till och en till. Senare i livet när hon fick barn började även de ge henne stenar, framförallt på morsdag. Drömmen är att en dag gjuta in stenarna i en platta framför dörren till hennes framtida hus, vilket barna vet.

– Malin är en stor inspiratör och förebild för många fler än mig så blev jag otroligt glad när jag fick förtroende att designa en kollektion till henne under Soul of Maïa.

Kollektionen består av yogasmycken, vackra halsband och armband som du skall bära varje dag men även använda som malas (mantra) vid meditation. Halsbanden är handknutna med 108 stycken pärlor och har en traditionell vändpärla.

– De smycken som Sussi har designat i mitt namn är nära mitt hjärta. Jag har burit några av dem upp till Sacré Coeur i Paris för att ge dem de energier jag älskar: tro, hopp och passion. Att våga vara unik, säger Malin Berghagen.

Idéen till Soul of Maïa föddes när Susanne Nordberg bodde i New Zeeland med sin familj. Hon började designa smycken av de fantastiska halvädelstenar som fanns där.  När hon sedan flyttade till Spanien ställde hon ut sina smycken på gallerier och startade även en webshop. 2010 återvände Susanne till Sverige och startade Soul of Maïa. Handkarvade benpärlor från Asien, hängen med Kuan Yin och Buddha, flätade korgar från Indonesien och de mjukaste sjalar i kashmir – allt tillsammans blir Soul of Maïa.